Drukken op zolder

Nee…dus niet het toilet gebruiken op zolder…

De BB-a en BB-b doen mee met een project van de Kuvo. Maandag was juf Naomi in de klas met een heleboel kunstwerken uit het museum. Sommige werken waren wel 400 jaar oud! Het waren allemaal kunstwerken waarbij gebruik is gemaakt van druktechnieken. Zoals houtsnedes, etsen en stempels.
Vandaag mochten we op de zolder van Het Klooster in Woerden zelf aan de gang met ouderwetse manieren om brieven te maken. We hebben geschreven met een soort pen die van een bamboestokje was gemaakt en met ouderwetse typemachines geschreven. Dat was wel wennen, je moet heel hard op de toetsen drukken, anders werkte de typemachine niet. Als laatste mochten we met drukletters uit ouderwetse drukmachines stempelen.

We maken het project komende weken af met een afdruk van een zelf gemaakte linosnede. Dat doen we op school, zodra de leskist er is.

Nu alvast een paar foto’s van de BB-b, de foto’s van de BB-a volgen zo snel mogelijk, hopelijk zaterdag of zondagavond.